Callisto WebHosting BOSPORUS szerver e-mail SPAM-szűrés tudnivalók


A szerver a kimenő és bejövő leveleknél is SpamAssassin szűrőt használ, ami osztályozza és szükség esetén blokkolja a lehetséges veszélyes leveleket.

A szűrő 5 pont felett jelöli SPAM-ként a leveleket (ez a standard beállítás). Mit jelent ez, mi ez a pontozás?

A levélben rejtőzködő SPAM-gyanús elemek és tulajdonságok érnek (fekete-)pontot: az ártalmatlanabbak kevesebbet, a kevésbé ártalmatlanok többet, a különböző blokkolási- és feketelistákon szereplő feladók / SMTP szerverek / URL-ek pedig egészen sokat! Ha ezekből összejön több mint 5, akkor a levél nagy valószínűséggel SPAM. Ebben az esetben ennek ténye megjelenik a tárgyban ***SPAM*** jelzéssel, a levél tartalmaként pedig leírásra kerül (angolul) hogy mikért kapott feketepontot, az eredeti tartalom pedig ártalmatlanított formában mint csatolmány fog szerepelni (hogy ha nagyon-nagyon akarjuk, mégis meg lehessen nézni).

Persze az alapszabály mindig él: egyetlen szűrő vagy vírusvédelem sem 100%-os, úgyhogy mindig járjunk el körültekintően!

Ha Outlook-ot használunk, és szeretnénk hogy automatikusan a levélszemét mappába tegye az ilyen leveleket, akkor üzenetszabályt kell beállítanunk, miszerint minden olyan levelet, aminek tárgyában szerepel a ***SPAM*** szó, helyezze át a levélszemét mappába:
Outlook levélszemét-üzenetszabály beállítása lépésről-lépésre képekkel (PDF-ben)

Thunderbird esetén a postafiók-beállításoknál kell csak megadnunk, hogy a kiszolgálón SpamAssassin működik:
Thunderbird levélszemét-beállítása lépésről-lépésre képekkel (PDF-ben)


Vissza a főoldalra